Workshop Radicale Rust

“The brain operates optimally when it toggles between focus and unfocus, allowing us to develop resilience, enhance creativity, and make better decisions.” – Srini Pillay, neuro-psychiater en onderzoeker.

Ons werkende leven bestaat uit volle agenda’s, deadlines, targets en nieuwe punten aan de horizon die gericht zijn op verbetering en groei. Alles draait om de vraag hoe we nog productiever kunnen zijn. Maar uit de stijgende cijfers van ziekteverzuim en burn-outs blijkt dat de balans tussen rust en productiviteit nog ver te zoeken is.

Want wat als de kracht van radicale rust nu net zo effectief is als de kracht van actie en inspanning? Hoe pas je dat toe in een maatschappij waar rust alleen nog maar verbonden wordt aan vakantie en niet aan werk? Wat als er een slimmere manier is om rust te gebruiken in je dagelijks leven om juist effectiever te zijn en duurzamere resultaten te behalen?

Ons brein is namelijk op zijn meest effectief als we slapen. In onze slaap gaat ons brein van een actieve Beta-staat via een rustigere Alpha-staat naar de diepe rust van lagere Theta en Delta-hersengolven. Pas daar krijgt ons brein bij een gezonde slaap de kans om indrukken te verwerken, oplossingen te vinden voor lastige vraagstukken en nieuwe energie op te doen.

Als diepe rust zo’n verfrissende en innovatieve werking heeft op onze geest, is het bijna verbazingwekkend dat we het nog zo weinig bewust inzetten in de drukte van het alledaagse Westerse bestaan.

Ontdek tijdens deze workshop hoe jij en jouw team de kracht van radicale rust in kunnen zetten om plezieriger, rustiger én effectiever te werken. Heldere theorie en voornamelijk veel aan den lijve ondervinden. Een workshop waar je 75% van de tijd liggend leert wat de wetenschap van slapen en rust jullie te bieden heeft.

Verminder stress en vergroot je energie

Stress lijkt altijd te vragen om meer en meer inspanning. Leer en ervaar dat het tegenovergestelde waar is, en dat minder doen soms meer kan opleveren.

Ervaar een verdiepende vorm van teambuilding

Je bent gewend om met je collega’s hard te werken, maar wanneer heb je voor het laatst met z’n allen diep gerust? In het beoefenen van echt niks-doen, niks moeten en loslaten ligt een ervaring verborgen die je niet kunt beschrijven maar zeker een keer ervaren moet hebben.

Leer samen vanuit rust problemen op te lossen

We lossen zelden een probleem op als we erop gefixeerd zijn. Meestal vinden onze grootste ‘aha’ momenten plaats als we onder de douche staan of in de auto zitten. Ontdek de kracht van het ontfocussen. Leer ruimte te maken voor meer ‘aha’ momenten.