Over Jurko

‘There is no greater agony than bearing an untold story inside of you.” – Maya Angelou

Ik breng al ruim 40 jaar door op deze aardbol. Je kan een leven en carriere op verschillende manieren meten. Als ik tel in geleefde uren, zat ik er zo’n 100.000 uur van in de kast, zong ik zo’n 4.000 uur voor de spiegel en droomde ik zo’n 90.000 uur over een toekomst op het podium. Onderweg bracht ik 7.000 uur door op de Toneelschool en het Conservatorium, zong ik 10.000 uur in musicals als Jesus Christ Superstar, Les Miserables en Tanz der Vampire. Ik bracht zo’n 8.000 uur door op een yogamat, eerst als student, later als docent. En ik werkte zo’n 15.000 uur als vocal coach met zangers en later, als Speech Coach met CEO’s, ministers, accountmanagers, sporters en ondernemers in Nederland maar ook in New York, Kaapstad, Manilla en Madrid. 

Als ik niet in uren tel maar in lessen is deze pagina te kort. Ik heb geleerd dat je alleen kan leren als je durft te vallen en de moed hebt om ook weer op te staan. Ik heb geleerd dat zelfs ik nog wel eens last heb van een flinke dosis FOSO (Fear of speaking out), dat het soms om radicale rust vraagt om tot inzicht te komen en dat er soms stilte nodig is om iets zinnigs te zeggen. Dat zelfvertrouwen iets is wat je kunt leren. Dat het podium een hele krachtige plek is, een middel tot verandering. 

Ik heb geleerd dat er teveel verhalen in de wereld zijn die nog niet verteld worden maar wel een podium verdienen. Ik heb geleerd dat het essentieel is om je eigen verhaal te vertellen, omdat ik ook weet hoe het voelt om een verhaal van een ander te vertellen.  Ik zie het als mijn taak om anderen naar die plek te brengen van waaruit zij hun verhaal krachtig kunnen vertellen. 

Jurko van Veenendaal - coach in inspirerend spreken en radicale rust

Kennismaken?

Meer weten over een coaching traject, of wil je graag een offerte op maat? Bel Jurko direct op onderstaand nummer of stuur een email met je vraag.

Contact

Meer weten over een coaching traject, of wil je graag een offerte op maat? Bel Jurko direct op onderstaand nummer of stuur een email met je vraag.