Workshop Radicale Rust

“The brain operates optimally when it toggles between focus and unfocus, allowing us to develop resilience, enhance creativity, and make better decisions.” – Srini Pillay, neuro-psychiater en onderzoeker.

Ons werkende leven bestaat uit volle agenda’s, deadlines, targets en nieuwe punten aan de horizon die gericht zijn op verbetering en groei. Alles draait om de vraag hoe we nog productiever kunnen zijn. Maar uit de stijgende cijfers van ziekteverzuim en burn-outs blijkt dat de balans tussen rust en productiviteit nog ver te zoeken is.

Want wat als de kracht van radicale rust nu net zo effectief is als de kracht van actie en inspanning? Hoe pas je dat toe in een maatschappij waar rust alleen nog maar verbonden wordt aan vakantie en niet aan werk? Wat als er een slimmere manier is om rust te gebruiken in je dagelijks leven om juist effectiever te zijn en duurzamere resultaten te behalen?

Deze workshop is een ervaring waarin Jurko een informatieve TED-speech, een concert, een dutje en een ontspannende yoga-les op unieke wijze met elkaar combineert. 

Je gaat aan den lijve ervaren wat het betekent als je de switch maakt van het overactieve fight-or flight systeem naar de vaak onderbelichte rust-modus. Vanuit die plek leer je je creativiteit en je oplossend vermogen te versterken. Dit alles in een workshop waarin je 75% van de tijd liggend in rust bent.

Verminder stress en vergroot je energie

Stress lijkt altijd te vragen om meer en meer inspanning. Leer en ervaar dat het tegenovergestelde waar is, en dat minder doen soms meer kan opleveren.

Ervaar een verdiepende vorm van teambuilding

Je bent gewend om met je collega’s hard te werken, maar wanneer heb je voor het laatst met z’n allen diep gerust? In het beoefenen van echt niks-doen, niks moeten en loslaten ligt een ervaring verborgen die je niet kunt beschrijven maar zeker een keer ervaren moet hebben.

Leer samen vanuit rust problemen op te lossen

We lossen zelden een probleem op als we erop gefixeerd zijn. Meestal vinden onze grootste ‘aha’ momenten plaats als we onder de douche staan of in de auto zitten. Ontdek de kracht van het ontfocussen. Leer ruimte te maken voor meer ‘aha’ momenten.