Keynote

‘Shame cannot survive being spoken. It cannot tolerate having words wrapped around it. What it craves is secrecy, silence and judgement. If you stay quiet you stay in a lot of self-judgement.’ – Brené Brown

Zowel een individu als een organisatie kan pas goed functioneren als ieder verhaal er mag zijn. Er zijn nu eenmaal verhalen die passen bij ‘het plaatje’ en verhalen die dat niet doen. Het zijn echter juist de verhalen die niet in het geijkte plaatje passen die ervoor zorgen dat een organisatie daadwerkelijk veelzijdig en kleurrijk is.

Hoe zou het zijn als zowel de schaduw als het licht welkom zou zijn in jouw organisatie? Hoe zou het zijn om verschillen welkom te heten? Welke onverwachte rijkdom zou dat op kunnen leveren?

Laat jouw organisatie meenemen in deze energieke, entertainende én persoonlijke talk over de onderschatte kracht van radicale openheid, diversiteit en de universele power van coming-out. Een coming-out kan namelijk voor iedereen van toepassing zijn en vele vormen aannemen. Waar zou je als team of organisatie eigenlijk veel meer voor uit willen komen? Een talk over hoe werkelijke transparantie slechts een lege waarde is totdat je hem daadwerkelijk persoonlijk en bedrijfsbreed toepast.

Deze keynote kan gekoppeld worden aan aanvullende workshops op het gebied van diversiteit en inclusiviteit.

 

Leer overeenkomsten én verschillen te vieren.

‘We find comfort among those who agree with us, and growth among those who don’t’ zei politicus Frank Clark ooit, en hij heeft gelijk. Het is vaak makkelijker om overeen te komen, dan om verschillen te benoemen. Leer anders kijken naar het begrip ‘verschil’ en het als kracht in te zetten in plaats van obstakel.

De kracht van coming out.

Je hoeft niet homo-, bi- of transseksueel te zijn om bezig te zijn met je coming out. Hoe zou het zijn om het begrip coming-out veel breder te trekken en zelfs op de werkvloer meer plaats te maken voor schaamte en verborgen verhalen?

Diversiteit en inclusiviteit zijn waarachtige thema's.

Durven écht een einde te maken aan oud denken in verschillen en daadwerkelijk de kracht van diversiteit en inclusiviteit te omarmen vraagt moed. Daadwerkelijk een einde maken aan de hokjesgeest in zelfs de meest diverse omgeving gaat over de échte kracht van ‘samen’.